Tips for den beste høstopplevelsen i Polen

Polen | Ingen kommentarer

Tre steder som mer eller mindre har vokst sammen; Gdynia, Sopot og Gdansk, byr på mange spennende eventyr for hele familien om høsten.

I den mer moderne havnebyen Gdynia kan dere besøke et flott akvarium og vitenskapssenteret Experyment. På det flotte kur-stedet Sopot finnes både det familievennlige hotellet Mera Spa og et vannland. Hansabyen Gdansk med sin vakre og særpregede arkitektur byr på søtsaker, lekeland og et spennende vitenskapsmuseum. Det beste er at alt finnes innen gåavstand!

Høstfavoritter i Polen:

Mera spa – familievennlig spa
Experyment – vitenskapssenter
Zoo Gdansk Aqua park, badeland i  Sopot

Hvis du velger et cruise fra Karlskrona i Sverige, kan dere ha to netter om bord og en hel dag i land for å utforske høstens utvalg. Ombord kan du nyte god mat, bad på Pure Nordic Spa og handle til taxfreepriser i butikkene.

Familiespa med rimelig luksus for hele familien

Mera Spa er en klar favoritt blant barnefamiliene. Her finnes lekerom for ulike aldre, familierom, herlige bassenger og felles spabehandling for barn og foreldre. Det er rett og slett veldig koselig. Når mat, drikke og behandlinger dessuten koster halvparten av prisen hjemme, er det enda enklere å unne seg litt spa-luksus.
PS! Når du bestiller overnatting og båtreise samtidig får du alltid minst 20 prosent rabatt på båtreisen.

Eksperiment og oppfinnerlyst

Bli vitenskapsmann (eller kvinne) for en dag. Vitenskapssenteret Experyment i Gdynia er et av de første i sitt slag i Polen. Her står lek og opplæring i fokus og de besøkende har muligheten til å gjennomføre egne eksperimenter ved de ulike eksperimentstasjonene. Dette er en fin måte å være kreativ sammen i familien.  I Gdansk finnes også den interaktive utstillingen om historie og vitenskap, Hewelianium, med navn etter den polsk-tyske astronomen Jan Hevelius. I et gammelt fort fra 1700-tallet, kan hele familien slippe løs oppfinnergleden.

Fisker og ville dyr

Besøk korallrevets fargeglade verden, havdypets hemmeligheter, Amazonas tette, tropiske biotoper, samt Østersjøen. Det finnes over 1500 levende organismer fordelt på 250 arter i Gdynia Akvarium som også har status som zoo. Her finner du haier, blekksprut, sjøhester, krokodiller, skilpadder og mye mer.

En av Polens største dyreparker ligger i Gdansk. Nærmere 200 pattedyr, fugler, reptiler, amfibier, fisker og virvelløse dyr finnes her i Gdansk Zoo. Det finnes også lekeplasser og barnas zoo.

Plask og lek

I Sopot finner du vannlandet Aquapark der du kan kjøre vannsklie, både i boblebadet eller svømme rundt i den 70 meter lange fossen (hvis du tør). Er du ute etter noe roligere, kan du nyte en god spabehandling. Det finnes noe for hele familien og det tar bare 15 minutter å reise fra Gdansk til Sopot.

Er du derimot ute etter litt tørrere lek, reis til Gdansk (30 min fra Gdynia) og Loopy’s World. På 3000 m2 finner du trampoliner, tunneler, ballhav, rutsjebane, klatrestativer, minikino, minidisko og mye mer. Barn kan ikke ønske seg noe mer…

Søtsaker

Godteri hører lørdagene til, men er det høst og Halloween så kan det vel være på plass med et unntak? Skulle dere bli sugne på noe søtt kan dere besøke av Grycans glasscaféer (både i Sopot og Gdansk), eller cupcakekaféen Fajne Baby i Gdansk som lager de aller beste muffinsene!

I godtebutikken CiuCiu midt i gamlebyen i Gdansk, kan dere både kjøpe godteri og se hvordan det produseres. Nystekte vafler kan kjøpes på stranden i Sopot. Eller hvorfor ikke gå inn på en av stedets sjokoladekafeer og bestille sjokolade i alle former og fasonger…

Har du ikke lagt planer for høstferien ennå? Neste stopp Polen!