Elv i Berlin

En annerledes dag i Berlin – minutt for minutt

Tyskland | Ingen kommentarer

Guiden for deg som er ferdig med muren, Brandenburger Tor, dyreparken og Riksdagen.

Vi starter med en selvfølgelighet: Har du ikke besøkt plassene som er nevnt over – så gjør det! Sleng gjerne med Olympiastadion og Checkpoint Charlie, så har du rundet det som skal rundes i Europas nest største by. Når det er gjort, kan du vende tilbake hit. Slik kan en annerledes dag i Berlin se ut – sånn cirka minutt for minutt:

08.50: Guten Morgen! Du har sovet som et barn i et av de futuristiske rommene på nhow Hotel – Europas første musikk- og livsstilshotell. Kombinasjonen elegant design, moderne kunst og kul musikk gjør at du sent glemmer et opphold her. Resepsjonistene har musikkutdanning og du kan bestille gitarer og andre instrumenter opp til rommet ditt døgnet rundt.

Hvitt piano

Foto: nhow Berlin

 

Sjekk også ut:

 • Michelberger. Her føler du ikke at du bor på hotell, men at du overnatter hos en kul hipsterkompis.
 • Ostel. Hva med en natt i gamle, kommunistiske Øst-Tyskland? Det er bedre enn du tror.
 • Hotel Bleibtreu. Alternativt kan også være komfortabelt. Kickstart dagen med et tyrkisk bad og morgenmassasje.


10.00:
Frühstück! Glem hotellfrokosten. Innta heller dagens viktigste måltid på … en buss! Cafe Pförtner serverer enkel bakgårdsmat i de gamle lokalene til busselskapet BVG. Er du heldig, er det ledige bord på den nedlagte rutebussen utenfor lokalet. Lave priser og bøtter av sjarm!
Forresten, er du i Berlin den tredje søndagen i måneden? Da kan du sjekke ut det enorme frokostmarkedet i bydelen Kreuzberg.

11.15: Shopping? Ta U8-linja østover. Bydelen Mitte er sentrum for det gamle Øst-Berlin og syder av trendy designere, kule vintagebutikker og bakgårdsrestauranter. Tenk Grünerløkka på steroider.

 • Hackesche Höfe er et kompleks av åtte sammenhengende bakgårder i jugendstil med en rekke små butikker, restauranter og gallerier.
 • Kastanienalle, Alte Schoenhauser Strasse og Mulackstrasse er gater som til sammen byr på kilometervis av spesialbutikker. Ofte kombineres design med enkel servering – så du kan fort ende opp med å spise lunsj i en hatteforretning.


15.30:
Hva?! Guidet sightseeingtur? Skulle ikke dette være en annerledesdag? Ta det helt med ro, turene som arrangeres av alternativeberlin.com er ikke helt som de røde hop-on-hop-off-bussene. Her er to av turene de arrangerer:

 • Real Berlin Experience. Tyrkiske bydeler, kafédistrikter, ukjente kanaler, urbant jordbruk og kunstgallerier under bakken. Opplev det kreative, tolerante og liberale Berlin.
 • Street Art Workshop & Tour. Trask rundt i byen og opplev gatekunst, møt lokale artister og mal ditt eget kunstverk i et nedlagt industrikompleks.

 

Grafittikunstnere

Foto: Alternativeberlin.com

 

Ikke annerledes nok? Hva med å besøke monsterkabinettet, et tajikistansk terom, verdens største frittstående akvarium eller parkeringsplassen som er bygget over bunkersen hvor Hitler tok livet sitt? Her er 62 obskure ting å gjøre i Berlin.

19.00: Håper du er klar for en blind date. Middagen nytes nemlig på Nocti Vagus – Berlins første mørkerestaurant. Her får du servert kulinariske opplevelser i et totalt mørkt rom, noe som stimulerer sansene og smaksløkene på en helt spesiell måte. Er du mer gira på å se hva du spiser? Sjekk ut disse:

 • Neni. Spis middag i et drivhus, med nydelig utsikt over vest-Berlin.
 • Fame. Er du i Berlin om sommeren kan du tilbringe kvelden på en elvebåt i Spree.
 • Levanderia Vecchia. Få servert knakende god italiensk mat i et nedlagt vaskeri.


22.30:
Om du fortsatt har krefter igjen, er det på tide å sjekke utelivet. Og ja, her er det virkelig noe for enhver smak:

 • Dr Pong og Minimal Bar er to konkurrerende ping pong-klubber. Spill bordtennis, snakk med hyggelige berlinere og drikk billig øl.
 • Das Klo, eller på godt norsk: Toalettet. Her får du toalettpapir som servietter, vulgære vittigheter av bartenderne og rødvin i blodposer. God fornøyelse!
 • Berghain. Kanskje verdens mest eksklusive nattklubb. Folk står i timevis i kø for å – mest sannsynlig – bli nektet adgang. Følg disse tipsene, så kommer du deg kanskje inn.

 

God tur – og lykke til!