Bygninger i hamburg

Hamburg på sitt beste

Tyskland | Ingen kommentarer

Et par dager med frisk elvebris i håret – fra den ene cafeen til den andre, gjennom handlegater og grønne lunger. Og så var det Reeperbahn da. Er det mulig å avslutte kvelden med stil i Tysklands nest største by?

I Hamburg er det ingen fjell eller daler som holder på været, men så lenge shortsen og sydvesten er pakket, er det ellers lite å klage over ved denne perlen av en havneby.

Kvalitet uansett budsjett

Hamburg er Tysklands rikeste by, noe den spektakulære arkitekturen beviser. Likevel passer Hamburg for alle budsjetter. Tyskerne er veldig gode på å levere kvalitet til en god pris. Byen har et enormt utvalg av restauranter i alle prisklasser og nasjonaliteter. Test for eksempel den populære fiskerestauranten, Liman, hvor du kan velge blant ferske fiskespesialiteter og et bredt utvalg øl. En av byens sjarmerende café- og butikkonsepter, Mutterland, ligger sentralt ved shoppinggaten, Mönckebergstrasse, og kan også anbefales. Stikk innom for en deilig brunch før du trasker videre.

Søtsaker i butikk

Foto: Mutterland.de

 

Shopping – på med joggeskoene og kvess kortet!

Hamburg har et hav av shoppingmulighter, så her er det bare lommeboka som setter en stopper. Hovedshoppinggaten, Mönckebergstrasse, befinner seg like ved Rådhuset, som er en av byens obligatoriske severdigheter. Shopp i vei og vil øynene på dette mesterverket av et bygg etterpå – to fluer i en smekk!

To jenter går på en bro

Foto: Getty Images ©2017

 

Om du har lyst til å komme hjem med noe annet enn det du finner hjemme, kan det være lurt å svinge innom kunstnerkvartalene Karoviertel og Schanzenviertel. Liker du loppemarkeder, ta turen til Flugschansen. Den bare 100 meter lange shoppingperlen på elvebredden, Alster-arkaden, er også en opplevelse i seg selv og definitivt verdt en titt. Reiser du med et shoppingbudsjett av den litt mer solide sorten, vil du garantert sette pris på handlegater som Mühlenkamp, Jungfernsteig eller Neuer Wall. Shoppingsentre kryr det av i byen, men det beste er kanskje Gänsemarket. Det aller største derimot, er Europa Passage på hele tretti tusen kvadratmeter. Go nuts!

Hafencity – moderne arkitektur og grønn trivsel

Hva er vel bedre enn en by som tar trivsel og miljø på alvor? Midt i hjertet av sentrum har utdaterte skipsanløp og en gammel containerparkering blitt lagt ned til fordel for butikker, kaféer og boliger. Her har biler og tungtransport blitt erstattet med lange promenader, grønne lunger og levende torg. Deilig, ikke sant? Cruise av gårde på sykkelen, prøvesmak ferskkvernet kaffe eller ta en av kanalbåtene for en guidet tur blant moderne arkitektur på sitt aller beste. En fin måte å få oversikt over byen!

Bygninger og elv i Hamburg

Utforsk den gamle havnen og opplev spektakulære Elbphilharmonie. Venstre foto: Claudio Testa. Høyre foto: Getty Images ©2017.

 

Det er om natten det skjer!

Om du liker Teater eller Opera får du det du vil ha i Hamburg, men vit at kvelden først begynner når forestillingen er ferdig. Det er vanskelig å komme unna rødt lys-distriktet Reeperbahn, som omtales som den mest syndefulle strekningen i verden. Men om ikke strippebarer og burlesk er helt greia di, kan du like gjerne ta en utstikker til Hans Albers Platz med en gang. Her kryr det av barer med bra live-musikk og ikke minst god øl. Reeperbahn er kanskje det mange forbinder med Hamburgs uteliv, men det er så mye mer! Sjekk ut denne utelivsguiden med massevis av bra insider-tips.

Uteliv med dj

Foto: Getty Images ©2017

 

Kanskje frister det med en kebab eller pølse på vei hjem fra byen? Neida, i Hamburg er det Fiskemarkedet som gjelder – om du holder ut til kl 5 i hvert fall… Da åpner markedet, som mange stikker innom for en runde med fischfrikadelle før de tusler seg hjem etter en innholdsrik natt. Om ikke du holder ut fullt så lenge, stikk innom for en billig og bra søndagsbrunch i stedet. Du vil ikke angre.

Must see severdigheter

Historiske byer og tettsteder som Brehmen, Hannover og Lübeck finnes i alle retninger bare 30-60 min unna sentrum, men er det ett historisk sted du bør prioritere er det vakre Lüneberg med middelalderbebyggelse funnet verdig en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Om du ikke er av den lettskremte typen, ta en tur til skrekk-kabinettet, The Dungeons, for å gjenoppleve noen av byens mest fryktinngytende hendelser. Om du ønsker å komme hjem med nervene i behold, er kanskje Hamburger Kunsthalle en mye bedre idé.

God tur og tschüss!