Her finner du perlene i Berlin

Tyskland | Ingen kommentarer

Koselige restaurantbesøk ved vannet, shopping på travle markeder, piknik i grønne parker og strandbarer på hustak. 

Etter tre opplevelsesrike dager i Berlin kunne jeg og min reisevenninne Jessica konstatere at Berlin hadde overgått våre forventninger på alle måter.

Berlin kan skilte med turistattraksjoner og vakre bygninger i all sin prakt, men mine personlige reisefavoritter er stedene man kommer over helt tilfeldig og faller pladask for. Det er favorittstedene. Her har jeg samlet tre av mine favorittsteder fra Berlin:

  1. Bydelen Friedrichshain i Øst-Berlin

Vi er ved elven. Det er lørdag formiddag i en bydel som ikke ser ut til å ha våknet ennå. Sakte ser vi gatene våkner til liv. Vi havner på et travelt marked fullt av små matvogner, fruktboder, blomsterbutikker, klesselgere og diverse spiselige delikatesser. Den avslappede, men litt røffe stemningen kjennes i gatene. Overalt sitter folk samlet på små kroer og kaféer. Veggene er dekket av graffiti, og kontrastene er sterke mellom flotte, gamle bygninger og falleferdige hus.

Etter et par timers utforsking og en avkjølende øl på en av kroene, tar vi en kort spasertur ned til vannet og broen Oberbaumbruke der den lengste bevarte delen av Berlinmuren ligger. Mange lørdagsvandrere har samlet seg på gressletten inntil muren, der man kan sitte med ryggen mot muren og se ut over elven. Vi er ikke sene om å følge deres eksempel. ¨

Du kommer deg raskt og rimelig til Friedrichshain med t-banen, kjøp dagskort i Berlin for en billig penge.

blogg-mall-post-friedrich

  1. Strandbar i Berlin

Til tross for mangel på både hav og ekte stender i bykjernen, finnes det flere strandbarer i det tyske knutepunktet. Deck 5 Skybeach finner du midt i et shoppingkvartal på toppen av et kjøpesenter. Her er det sand mellom tærne, strandstoler, solmadrasser og lenestoler. Høyttaleren strømmer ut reggae-musikk, og i det ene hjørnet står en stor grill med tilhørende bar.
– Akkurat som å reise til Thailand, fniser Jessica.
Etter å ha smakt på rettene blir vi sittende i hver vår solstol en god stund – en bedre pause i shoppingrunden er det vanskelig å finne.

blogg-mall-post-beach

  1. Restaurant- og barstrøket

Vi fikk et tips om å spise middag i området ved elven Spree mellom Friedrichstrasse og Hackescher Markt i bydelen Mitte. Vel fremmes rammes vi av beslutningsangst – hvilket av alle de koselige stedene skal vi velge?

Vi bestemmer oss til slutt for en tysk restaurant helt inntil elven. Kombinasjonen av spesialiteter fra det tyske kjøkkenet, god øl, utsikten til båtene som passerer oss på elven, og togene som sakte ruller inn over broen over oss, var enestående. Takket være ildtønner og infravarme kan vi sitte ute en god stund ut i nattetimene. Den som ikke er overbegeistret i tysk mat trenger ikke å bekymre seg. I området finnes alt fra spansk og italiensk til thai og vietnamesisk. Alt innenfor en radius på et par hundre meter.

blogg-mall-post-restaurant

Reisetips:

En komfortabel måte å komme seg til Berlin på er å ta Stena Line fra Gøteborg til Kiel eller fra Trelleborg-Rostock. Vel fremme i Rostock er du raskt og enkelt ute på Autobahn. Fra Rostock er det kun en to timers kjøretur til Berlin. Fra Kiel er det ca tre timer.