Ta omveien til Kiel!

Tyskland | Ingen kommentarer

Det lønner seg ikke alltid å ta snarveien. Vårt KielCruise går fra Gøteborg, og åpner for en hel pakke av opplevelser! Klar for forsommer-opplevelser i Tyskland?

De fleste vet at Stena Lines ferge fra Oslo til Frederikshavn gir den perfekte starten på Danmarksturen, enten turen går til LEGOLAND® eller fra kro til kro. Men visste du at Stena Line også har 21 andre fergeruter rundt om i Europa?

Vårt KielCruise kaster loss fra Gøteborg i vår- og høstsesongen, for da er nemlig Kiel på sitt vakreste. Og vi tror faktisk at den beste veien til Kiel er omveien – via Gøteborg – for da blir opplevelsespakken nemlig optimal.

Sett nesa mot svenskegrensen, og stopp for å strekke på beina underveis. Husk kaffe til forsetene og tålmodighets-is til baksetene. Ikke glem bilbingo halvveis til målet, og kjöttbullar et sted på veien når skiltene har skiftet farge. Går alt etter planen er dere fremme i den svenske storbyen tre kvarter etter grensen.

Opplev Gøteborg før dere går om bord

Varm opp med svenske opplevelser, før dere gyver løs på de tyske.

Den norske forfatteren Nils Kjær har satt ord på det slik: «Det er omveiene, forsinkelsene og sidesporene som beriker ens liv.» Gøteborg er et perfekt sidespor for både voksne og barn.

Fyll på med kunnskap på Världskulturmuseet eller ta turen innom Universum for et visuelt dypdykk ned i det store blå. Og selvfølgelig: Slipp barn og vokse løs i svevende opplevelser på Liseberg!


Det er tid for å leke og le når familien slippes løs i eventyrlige Liseberg. Foto: Liseberg

KielCruise: Våkne opp midt i havnebyen Kiel

Stena Lines KielCruise: Gøteborg til Kiel, gir dere en full dag i den deilige tyske havnebyen – og masse svensk sjarm på kjøpet.

Når tiden er inne for ombordstigning, er Kiel bare en natts søvn unna. Båten seiler kl. 1845, og dere kan hvile tivolitrette føtter og lade opp til en dag i den tyske havnebyen med maksimalt velvære og underholdning om bord. Bilen kan entes parkeres i Gøteborg eller bli med å hele turen.

Morgenen etter ankommer dere Kiel kl. 0915. Ta et dypt åndedrag og kjenn duften av hav og vann – og kanskje en bratwurst? Dere har hele dagen foran dere – og den tyske byen hilser både Guten Morgen, Guten Tag og Guten Abend.

Med sin tradisjonsrike verftsindustri, stolte sjøfartskulturarv og populære regattaer, er Kiel en by der vannet spiller en rolle i alt. Byen ligger vakkert til Kielfjorden med sin avslappede livsstil og urbane ånd, og har kanskje mer å by på enn du tror.

Holstenstraße er en av Tysklands eldste gågater. Legg lista der det passer, men om dere vil er det nok å oppleve i den tyske havnebyen: De pittoreske klippene i Friedrichsort, promenaden langs vestbredden, sluseanleggene i Kielkanalen ved Holtenau, småbåthavnen, den botaniske hagen til Christian-Albrechts-Universitätog og den merkelige bro-klapp-konstruksjonen i Hörnbrücke er bare noen av dem .

Sommerens høydepunkt er den berømte Schleswig-Holstein Musik Festival

PS. Ikke gå glipp av “Kieler Sprotten”, byens typiske fiskespesialitet av brisling.

Slipp dere løs med shopping av klær og lekre, tyske delikatesser, og ta en velfortjent pause på en av de mange trivelige kafeene og restaurantene, og hvorfor ikke avslutte dagen med en god, tysk øl på en av Kiels trivelige barer?

Når kvelden faller, venter lugaren på vei tilbake til Gøteborg – med avreise kl. 1845. Forhåpentligvis mettet på tyske opplevelser, er det igjen klart for Cruise-modus.

vakker-havneby
Speilblankt vann – ren idyll i havnebyen. Foto: iStock LP ©2016

Fem flotte steder å shoppe:

 1. Sophienhof
 2. Holstenstrasse
 3. Alter markt
 4. Dänische strasse
 5. Citti-park

Seks restauranter som får magen til å rumle:

 1. Restaurang pier 16, atlantic hotel
 2. Block house
 3. Ratskeller
 4. Seebar düsternbrook
 5. Café konditori fiedler
 6. Glassbar giovanni l, sophienhof, citti

Les også:

http://www.stenaline.no/baat-til-tyskland/kielcruise

Forsidebilde og bilder i topp av saken: iStock LP ©2016