Aalborg zoo Giraff

Aalborg Zoo – en dyrisk opplevelse nær byen

Danmark | Ingen kommentarer

Er du i Aalborg med barn, er det bare én ting å gjøre – pakk safarihatt og piknikkurv.
Bare ti minutter unna sentrum venter grønne eventyr og spennende oppdagelser.

Om du har vært i diverse fornøyelsesparker med de små, lar du deg kanskje ikke sjokkere av blodpriser lenger. I Aalborg Zoo kan du derimot glede deg over å betale omlag halvparten av hva tilsvarende parker koster i Norge.
Eksakte priser finner du her.

Når du har trukket kortet med et aldri så lite glis om munnen, kan dere nyte luftige parkarealer som er akkurat så store at dere rekker å vie alle dyrene et besøk, få med dere noen av showene og besøke favorittdyrene en gang til før parken stenger. Når dere trenger en pust i bakken, finnes det en ypperlig lekeplass med klatrevegg midt i parken, hvor barna kan boltre seg mens de voksne tar seg en kopp kaffe.

Aalborg Zoo huser i dag mer enn 1500 dyr tilhørende 126 arter. Kjenn adrenalinet pumpe i nært møte med løver og tigre etter foringstid, bli kjent med arter du aldri har hørt om før som varan, oryx eller manust, og se dyr og mennesker i tett samarbeid på Zoofariscenen. Program for våren og sommeren finner du her.

Løve og tiger

Foto: Aalborg Zoo

Når magene begynner å rumle

I Aalborg Zoo er det litt for enhver smak. Nyt utsikten over parken og byen mens dere spiser et godt måltid bestående av friske og i stor grad økologiske råvarer på flotte Skovbakken Restaurant, eller bestill dagens grill for under hundrelappen på parkens sydamerikanske restaurant, Casa Familia. Småsulten eller i farta med ivrige småtasser? Ta med dere en fransk hot dog i hånda fra Lekepladskiosken og dur på. Det er også gode muligheter for å ha piknik på den store plenen eller grille selv på den koselige grillplassen. Mette og fornøyde? Da er det på tide å fortsette oppdagelsesferden.

Grillplass og jenter som spiser is

Foto: Aalborg Zoo

For de lærelystne

Har dere litt større barn og ønsker å få maksimalt ut av besøket, anbefales en guidet tur i parken. Turen tar to timer og koster 50 kroner per person, men gir til gjengjeld et godt innblikk i hverdagen i dyrehagen. Her får dere servert morsomme historier og finurlige fakta om dyrene. En opplevelse verdt å ta med seg. Noen helger i vår og sommer vil det også være mulig å melde seg på en ekstraordinær vandring gjennom istidens landskap. Sjekk datoen her og gled dere til fascinerende historier om landskapets endringer og dyrenes utvikling.

Isbjørn og pingvin

Foto: Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo finner dere fascinerende små eventyr på alle kanter og hjørner. Her er det mye å lære og ingen tid til å kjede seg. Ha en zooper opplevelse!

Tags: , ,