Mammaferie etter skoleferien: Spa, restaurant og Taxfree

Om bord | 5 kommentarer

Har du reist alene med Stena Saga før? Etter en lang sommerferie, eller annen skoleferie, kan nettopp 24 timer på havet være den mammaferien du trenger. Følg med på vår mammaferie, med tips og triks til reisen. 

Før reisen

Legg igjen alt som heter bleier, sand i skoene, eller lekser som må minnes på og sjekkes. Her er det bare plass til egne klær, toalettsaker, badetøy og hvilepuls.

Velkommen om bord!

Kom deg til rette på lugaren. Et topp tips kan være å booke inn lugar med dobbeltseng, slik at du kan ligge i stjerne hele turen. Det er vel ikke helt mammaferie uten?

Kom og spis!

Litt fysen på å ikke lage maten selv? Ta det med ro – på båten kan du velge mellom Steakhouse med grillspesialiteter, Metropolitan med a la carte, eller om du vil gjøre noe innsats selv, kan du plukke akkurat det du vil i buffeten Taste.

Underholdning eller hvile – du bestemmer

Her er noe av det som er digg med å være på mammaferie: Mamma bestemmer. Vil du være med på live-underholdningen? Bli med inn! Vil du slappe av foran TVen på lugaren med litt godteri, uten å høre “mammaaaa, hva er det du spiser for noe?” fra barnerommet? Kjør på! Eller vil du bare ligge langflat i sengen og hvile til havets bølger? Vi nevner det igjen: Mamma bestemmer.

Spis frokost til lunsj!

Selv om man kanskje våkner av velkommen-meldingen når man ankommer Frederikshavn er det på mammaferie helt frivillig å gå i land. Trykk på den imaginære slumreknappen om du vil, lykkelig vitende om at du heller kan ta brunsj i lunsjbuffeten.

En enkel latte, takk!

Her er et lite insider-tips. Ønsker du deg en hakket mer avansert kaffe enn den svarte i kafeteriaen for å starte dagen? De hyggelige bartenderne i C-View lager en enkel latte til deg på null komma niks! Og i C-View kan du gjøre som navnet tilsier – nyte den til sea view.

Taxfree til mamma

Har ikke Taxfree allerede huket tak i deg kvelden før, kan det være deilig å ta turen innom etter frokost-lunsj. På mammaferie er det nemlig lov til å unne seg den kremen man har siklet litt på en stund, eller kanskje favorittparfymen.

Hvilepuls på spa*

Husker du vi nevnte at du måtte pakke ned badetøy og hvilepuls? Om ikke hvilepulsen er pakket ut enda, er det på tide å ta med denne, sammen med badetøyet opp på vårt 700 kvadratmeter store spa-bad Pure Nordic helt på toppen av båten. Her kan du ligge å nyte i en av de oppvarmede badene, eller ta noe kaldt å drikke i boblebadet på dekk.

Restaurant til lunsj?

Selvsagt kan du spise på restaurant til lunsj! Er man på ferie, er man på ferie. I Metropolitan er det også gode lunsjpriser på dagens rett.

Sjøluft – balsam for sjelen

Men en ordentlig mammaferie er jo ikke komplett uten tid til å gjøre absolutt ingenting. La havbrisen blåse bort alle tanker om hverdagens mas, og nyt solen på dekk.

 

God tur, og ha en fin mammaferie! 

 

*7. mars 2019 stenges Nordic Spa for ombygging. Vi beklager ulempene det medfører. Hvilepuls kan derimot pakkes opp i sjøbris på soldekk.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.


 • Sølvi F says:

  ja – vi er en gjeng forsvarsfruer som trenger dette etter mye gressenke tid etter NATO øvelsen…

 • Bente Marit Moe says:

  Så hyggelig at dere tenker på alle mammaer som står på i hverdagen for å få dagen til å strekke til. Full jobb og barn som skal hit og dit????Tror jeg også som mamma m nå store barn hadde hoppet i taket etter et slikt flott foretak. Håper dere finner de rette til turen. ❤️❤️❤️

 • Er alene mamma og ikke hatt ferie på 7 år. Mens datteren reiser på ferie med venner og konserter må jeg være hjemme å pssse hunder og hester har 9 stk oppstallet og en egen og datteren min har 3 . Så jeg kommer meg aldri bort så skulle gjerne vært på en slik tur med en vennine

 • Hadde vært sååååå digg men er nok for dyrt for meg dessverre.That’s life..men ønsker de som reiser en riktig så god tur❤️

 • Jeg er alenemor til jente på 14 og gutt på 10 år og jeg har de 100%.
  Kunne absolutt ha hatt godt av en tur for meg selv da jeg aldri har tatt meg ferie før uten barn.