Ruteforslag: Roadtrip med ferge til Danmark, Tyskland, Polen & Latvia

Danmark Polen Tyskland | 2 kommentarer

Ønsker du å oppleve noe nytt? Selv om Stena Line gjerne er kjent for danskebåten i Norge, har vi faktisk en rekke ferge-linjer og -avganger i Europa. Her er noen av våre tips til road trip-ruter med noen av Europa-linjene våre:

1. En enkel omvei via Sverige

Skal du ha en skandinavisk mini-roadtrip kan du ta turen til Danmark og bare ta en litt lengre rute tilbake til Norge via Sverige. Ta den vanlige Frederikshavn-fergen til Danmark, men velg Gøteborgs-fergen fra Frederikshavn tilbake, og ta en roadtrip via Sverige på vei hjem igjen.

Mat-tips: Har du allergier eller intoleranser? I Sverige har de et mye større utvalg av matvarer som er blant annet laktose- og gluten-frie. Kjør innom et av Sveriges store matbutikker ved grensen og fyll bilen med ting som ellers ville blitt for mye om du hadde reist med fly.

Ruter: 

Oslo-Frederikshavn
Frederikhavn-Gøteborg

 

2. Har du opplevd Latvia?

Kjører du til Gøteborg kan du ta fergen til Kiel, kjøre halvannen time til Travelmünde og ta fergen til Liepaja i Latvia. Latvia kan blant annet by på spa-opplevelser og fantastiske arkitektoniske kontraster. Hvis du vil fylle opp med enda et land på kjøreruten kan du begynne med fergen fra Oslo-Frederikshavn, og nyte Skagen litt før du tar fergen fra Frederikshavn til Gøteborg.

Ruter:

Gøteborg-Kiel
Travelmünde-Liepaja

Katedral i Liepaja, Latvia

 

3. Bli med til Polen

Til Polen kan du enten ta fergen via Danmark til Gøteborg og kjøre til Karlskrona, eller kjøre direkte fra Norge gjennom Sverige til Karlskrona. Der går det nemlig 2-3 fergeavganger om dagen til Gdynia i Polen, for en fyldig road trip med spennende opplevelser. Polen er et land som blir stadig mer populært å feriere i for de som er ute etter noe annet enn de vanlige syden- og storbyferiene.

Ruter:

Frederikshavn-Gøteborg
Karlskrona-Gdynia

Sopot, 15 min fra fergen i Gdynia 

 

Har du noen gode tips til roadtrips med ferge? Del det gjerne med oss! 

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.