Sommermusikanter i gaten

Jazzete pinse i Sæby

Danmark | Ingen kommentarer

Er du glad i sol, sommer, bra musikk og dansk sjarm? Da har vi et knalltips til deg.

Tjue minutter sør for Frederikshavn finner du den koselige småbyen Sæby, en liten kystperle med rundt 9000 innbyggere. I pinsehelga, 2. og 3. juni, går Sæby Jazzfestival av stabelen – perfekt for deg som ønsker en litt annerledes pinsefeiring:

  • Reis over med Stena Line torsdag kveld, med ankomst fredag morgen
  • Kos deg på festival fredag og lørdag
  • Søndag og mandag kan du oppleve alt det andre Sæby har å by på
  • Reis hjem mandag (pinsefri!) kveld, da er du i havn i Oslo 07.30 på tirsdag og kan tusle rett på jobb

Hele byen svinger av jazz og sommer

Når Sæby trommer opp til den årlige jazzfestivalen, snus byen rett og slett på hodet. Velklingende jazztoner kan høres overalt – festivalen er nemlig fordelt utover flere små og store spillesteder rundt om i byen.

Bestem selv hva som frister mest: Det store teltet som blir satt opp nede ved havnen, den intime scenen i bakgården på Sæby Museum, eller kanskje musikk kombinert med et bedre måltid på en av byens fiskerestauranter. Du kan selvfølgelig også bare tusle rundt på det koselige torvet, hvor salgsbodene og parasollene er slått opp for sesongen.

Trompetist, publikum og logo til Sæby Jazzfestival

Foto: Sæby Jazzfestival ©

Et av Danmarks mest populære feriemål

Når Neo Soul Band klappes av scenen lørdag kveld og siste jazztone forsvinner ut i Kattegat, er det andre opplevelser som står for tur. Det er nemlig ikke tilfeldig at Sæby er en av Danmarks mest populære feriemål. Her er det spennende museer, strandpromenader, fiskerestauranter og et yrende liv på havna. Sjekk blant annet ut:

  • Galleri Valdemar. Her finner du malerier, glass- og bronsekunst og keramikk fra flere av Europas mest anerkjente kunstnere.
  • Algade. I Sæbys gamle hovedgate er husene godt bevart, og du kan mer eller mindre rusle deg en tur gjennom 1600-tallet.
  • Voergård Slott. Et av de mest betydningsfulle slottene i Nord-Jylland og samtidig en av Danmarks flotteste renessansebygninger.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.

Tags: ,