Jesperhus feriepark

Barnas land i Nord-Jylland

Danmark | Ingen kommentarer

Hoppeslotthopping, papegøyetrening, softisspising, svømming, klatring, jubelskrik og jungelvandring – årets sommer i Jesperhus feriepark blir en dere sent vil glemme.

Ankommer du Frederikshavn med bil på fergen er barnas ferieparadis bare en liten biltur unna. Og før dere vet ordet av det har dere ankommet den avlange øya midt i Limfjorden – Jesperhus feriepark. Den danske perlen er kanskje ikke like kjent for norske barnefamilier som andre parker, men er absolutt verdt et besøk.

Idyll og lek i skjønn harmoni

Omringet av grønne enger og tette skogholt med løv- og bartrær finner du ferieparken. Svøpt i den salte vinden fra havet, blandet med sommerens lukt av blomster, solvarmt siv og softis. Med badeland, piratland, Western-land, jungeldyret Hugo-land og lekeland. Skulle nesten tro dere var et helt annet sted enn Danmark. Men det er akkurat her dere skal være. Det bekrefter til og med klærne til de ansatte på Jesperhus Feriepark med slagordet «Vi elsker børnefamilier», printet på ryggen med store bokstaver.

Jesperhus_bilde3
Foto: Jesperhus Feriepark og iStock LP ©2015

Historiske spirer og røtter

Som en av de største ferieparkene i Nord-Europa, har Jesperhus også en av Skandinavias flotteste og største blomsterparker. Og det var slik det opprinnelig startet for 40 år siden. Ett frukttre ble til en skog, og ett blomsterbed ble til flere tusen kvadratmeter med roser, stauder, sukkulenter og alle verdens sommerblomster. Her finner du også H.C. Andersens eventyrhage med kjente figurer fra eventyrene. En tur i blomsterhagen er med andre ord en eventyrlig opplevelse for både store og små.

Fritt vilt

Ferieparadiset holder åpent fra mai til oktober, og om den skandinaviske sommeren ikke spiller på lag, finnes det også spennende innendørsaktiviteter. Under tak kan både unge og gamle boltre seg på hele 6000 m2 med zoo, egen Tarzan-sti, klatrestativ, lekeapparater, 4D-kino og Jungeldyret Hugo-land! Mens du beundrer vakre orkideer, kan ungene finne veien gjennom spennende stier av blomster, vann og andre jungel-lumskheter.

Det som virkelig gjør besøket i blomsterhagen ekstra spennende er alle de ville dyra. I blomsterparkens jungelzoo er de nemlig ikke i bur – men kan gjøre som de vil på den plassen de har. Sånt blir det glade og vennlige dyr av. Her får dere sjansen til å komme tett på de to-, firbente og fjærkledde dyrene. Aper svinger seg i toppen av trærne. Havblå papegøyer flyr over hodet på deg. Den ultimate dyreopplevelsen kommer om dere er til stede når dyrene skal mates og trenes. I tillegg arrangeres et eget papegøyeshow – og det er verdt besøket i seg selv.

Jesperhus_bilde5
Foto: Jesperhus Feriepark

Som en fisk i havet

Når solen skinner finnes det ikke noe deiligere enn å tilbringe dagen som en fisk i vannet. Små og store fisker kan boltre seg i ferieparkens eget badeland med vannsklier, vannpark og en rutsjebane som kalles «Fritt fall». Svøm og lek til svømmehuden tar deg, og sol deg varm og tørr igjen når fisk trenger å bli litt menneske igjen. For de voksne finnes det et eget spabad og svømmebasseng hvor dere kan koble ut og strekke på finnene. For de aller minste kan parken tilby et eget babysvømmebasseng og andre oppvarmede basseng. Står svømmeopplæring på sommerens agenda? Parken arrangerer svømmekurs, og premierer med diplom til både små og store fisker.

Jesperhus_bilde2
Foto: Jesperhus Feriepark og iStock LP ©2015

Lekelandlykke for små pirater

Har barna dine noen gang ridd på en «krokodille», seilt med pirater eller funnet «ekte gull»? Midt i ferieparken ligger Pirat- og Westernlandet, og her er virkelig alt som er moro samlet på ett sted. Her kan barna hoppe, klatre, springe, svinge, svitsje og rutsje seg gjennom dagen. Her finnes hoppeslott, hoppeputer, minitog, minimotorsykler, minibiler, trampoliner og til og med noen vaskekte ponnier. I lekeland kan du også møte Jungeldyret Hugo og vennene hans, og de deler ut autografer. Så her er det bare å ta med autografboka!

Sov godt

Tar du med familien din på ferie til Jesperhus feriepark i år, skal de selvfølgelig sove godt. Velg mellom parkens forskjellige jungelhytter, feriehus, campingvogner, eller bo i telt.

Leier du gjennom Jesperhus Feriepark får dere i tillegg fri adgang til parken og alle dens fasiliteter. Det eneste du trenger å ta med er nødvendig utstyr. Bare tenk om dere hadde glemt badebuksa!