Jul i Frederikshavn.

Julestemningen starter i Frederikshavn

Danmark | Ingen kommentarer

Julegaveshopping trenger ikke være stress. Det skal være kos, glitrende julelys og en perfekt forsmak på julestemning. Nå er julehandelen i Frederikshavn i gang igjen!


Glitrende gater

Hvert år siden 2006 har byen på Danmarks nordspiss pyntet seg til jul med helt særegne og vakre julelysdekorasjoner. Det blir spektakulær stemning når julehandelen offisielt åpnes hvert år i slutten av november, på arrangementet “Open by Christmas”.

Ta med deg barna og la dem vandre mellom glitrende trær med skinnende istapper og drops. En to kilometer lang handlegate funkler i gull, og grønt og rødt – med blanke, store julekuler som lyser varmt.

De voksne kan rusle rundt og la julestemningen sette seg i kroppen, mens barna kan fryde seg over alle de vakre, lysende figurene som får fantasien til å lage snøengler i hodet. Rundt om i gågatene er det satt opp «opplevelsespunkter» med alt fra lysskulpturer til svære julekranser. Julebelysningen tennes i november, og selvsagt vil det være åpent for litt juleshopping.

illustrasjon-jul-i-frederikshavn


Tips til opplevelser som gir julestemning

  • Julemarkedet på Knivholt: Hver andre uke i desember er det julemarked på Knivholt Herregård. Gården finner du vest for Frederikshavn ved hovedveien til Hjørring. Her blir den gamle gården fra 1700-tallet pyntet til jul og fylt med salgsboder i alle kriker og kroker – til og med stallkroker. Her vil du finne alt fra lokale juletrær til hjemmelagde søtsaker og annet nips.
  • Julemarkedet på Aalborg: Lukten av brente mandler, grønne julegraner og gløgg. Hvis du har litt ekstra god tid er julemarkedet i Aalborg noe for deg.

Les om flere julemarkeder i Danmark på vår nettside her. 

Illustrasjon-julemarkeder-Jylland

 

Få bedre tid med 36-timer StenaCruise

Synes du tiden blir litt for knapp med et ordinært cruise, kan du få med deg mye mer om du reiser på et 36-timerscruise. Med 11 timer i Danmark kan oppleve et julemarked eller to, og komme hjem med alle julegavene ferdig pakket. Stena Saga ligger til kai i Frederikshavn, og du kan stort sett komme og gå som du vil.
Uansett om ferden din tar deg til julemarkedet i Knivholt eller Aalborg. Om du finner alle julegavene, eller bare ønsker å la deg begeistre av glitrende gater – julestemningen starter i Frederikshavn.

 Les mer om årets arrangement

Se film


 

Praktisk informasjon

Det er lett å komme seg til Frederikshavn med Stena Line, enten med ruten Oslo–Frederikshavn eller Gøteborg–Frederikshavn.

 

Foto: MK Illumination, visitaalborg.dk, Knivholt Hovedgaard.

Redaksjonen, Stena Line Norge AS