LEGOLAND® nyheter 2017: WORLDS TALLEST i miniland

Danmark | Ingen kommentarer

Opplev årets største lille nyhet i LEGOLAND®: WORLD’S TALLEST i Miniland! I 2017 får du se noen av verdens høyeste bygninger i LEGO®-format. Føl deg som King Kong rundt bygg som Shanghai Tower, World Trade Center og Eiffeltårnet.

Burj Khalifa i sitt naturlige habitat i Dubai

Mer enn 830 000 LEGO® brikker ble brukt for å bygge kopier av fem av verdens høyeste bygninger:

  • Burj Khalifa – pr. dags dato verdens høyeste bygning på 828 meter finner du vanligvis i Dubai. I tillegg til å være den høyeste er skyskraperen den med flest etasjer i verden (160).
  • Shanghai Tower – Kinas høyeste bygg, og verdens nest høyeste. En annen rekord bygget kan pryde seg med er å være det bygget i verden med raskest heis på nesten 65 km/t – husk å utlikne dotter i øret underveis!
  • Makkah Royal Clock Tower Hotel – verdens tredje høyeste bygning, som kan fronte med verdens største urskive. Finnes som navnet tilsier i Mekka, Saudi-Arabia.
  • One World Trade Center – eller “Freedom Tower” som det også ble kalt tidligere er i tillegg til et kommersielt bygg et minnesmerke etter terrorangrepet “9/11”. I virkeligheten ruver det 541 meter over bakken. Opplev bygningen i 1:150 på LEGOLAND® i sommer!
  • Taipei 101 – en av verdens høyeste bygg på hele 509 meter. Bygget har egentlig 106 etasjer, men har fått navnet sitt av at “kun” 101 av disse er over jorden.

Eiffeltårnet og LEGOs eget 24-cm LEGOTOP® er også fanget av stormannsgalskapen og har sluttet seg til samlingen av høye bygg i Miniland. Nyt den himmelhøye ‘wow’-opplevelsen med disse modellene, bygget i en imponerende skala på 1:150.

 

Les mer om Legoland, og bestill tur her >