Ta en førjulstur til Aarhus

Danmark | Ingen kommentarer

Shopping hører julen til, og i Aarhus, som er utpekt som et av Skandinavias beste shoppingsteder, er det mulig å finne julegaver til både venner og familie.

Start med å ta turen innom noen av Danmarks beste kjøpesentre, som for eksempel Bruun’s Galleri. Deretter kan du besøke de mange butikkene på den populære plassen Strøget, som i desember er utsmykket med glitrende julelys.

Shopping og gløgg

Når du først er i Aarhus, bør du også ta turen innom sidegatene i Latinerkvartalet. Her bugner det av jul og juleinspirasjon i de mange små og sjarmerende butikkene. Du bør også ta turen innom minst ett av Aarhus’ mange julemarkeder. Her kan du finne vakker julepynt, og julegaver med en «lokal touch». Og etter en lang dag – sett deg ned og nyt en kopp med varm gløgg og en tradisjonell, dansk «æbelskive».

Kultur og historie i julen

Vandre gjennom gamlebyen i Aarhus, og få en smak på årets julestemning. Her kan du oppleve julen slik den var i riktig gamle dager. Ta for eksempel en tur innom julekalenderutstillingen, og se hvordan de danske julekalenderne har endret seg fra 1962 og frem til i dag. Vil du enda lenger tilbake i tid kan du ta turen innom Moesgaard Museum – hvor historien kommer deg til live på fascinerende vis.

Julens søte toner

Musikk og kultur er også noe som hører julen til, så benytt sjansen til å oppleve noen av julens søte toner på en julekonsert i Aarhus. Musikkhuset Aarhus har flere konserter og forestillinger gjennom hele julen, og på kulturhuset Hermans kan du oppleve spennende teaterkonserter. Gå heller ikke glipp av en spasertur i «Your rainbow panorama» øverst i kunstmuseet ARoS, hvor du kan skue Aarhus i all sin juleprakt.

Noe for hele familien

Julen i Aarhus byr på mange spennende opplevelser for hele familien. Dra til «Dyrehaven», nyt naturen og hold utkikk etter rådyr. Eller hva med en årlige «Julfågelturen» til Kalo som arrangeres av Naturhistorisk Museum?

Se flere julearrangementer i Aarhus

Juleshopping

Reis til Aarhus

Det tar bare 1 time og 45 minutter med bil på motorveien fra Frederikshavn til Aarhus, og ca. 1 time fra Grenå til Aarhus. Bestiller du båtreise med overnatting samtidig får du 20 prosent rabatt på båtreisen.

Stena Lines fergeruter til Danmark:

• Gøteborg–Frederikshavn

 

Start reisen med et deilig julebord

Om bord på Stena Saga er det dekket til julebord fra 9. november til 22. desember. Her kan du nyte pinnekjøtt, lutefisk, juletallerken og alle julens godsaker.

Det er smart å forhåndsbestille din julebuffé. Da får du nemlig en god pris, og er garantert plass i restauranten. Julebuffé kan du forhåndsbestille til klokken 19.30 eller 21.30.

Taxfree julehandel

Hva sier du til å spare opptil 70 prosent på julehandelen? Så mye rimeligere er faktisk enkelte varer om bord sammenlignet med priser i Norge. Taxfree-butikken om bord bugner av julegaveideer. Her finner du et stort utvalg av dufter til han og henne, leker, klokker, smykker, sminke og en rekke andre gaveartikler. Nyt en stressfri handel – her kan du gjøre unna julegaveshoppingen på en dag i den 700 kvadratmeter store butikken.