Shoppingturen som ble en road trip

Danmark | Ingen kommentarer

Vi tok turen til Danmark for å sjekke ut outletene som ligger i nærheten av Frederikshavn, men prosjektet ble til en road trip med magisk aften i Skagen.

Eldste datter spiller mye håndball, vokser som et ugress og er dermed storforbruker av treningstøy. Det danske merket Hummel er det som er kult. Vi tenkte derfor å sjekket ut det som er av outlets i nærheten av Frederikshavn i håp om å gjøre minst mulig skade på lommeboken til far og samtidig få en smak av Danmark. Vi tok derfor Stena Saga fra Oslo på torsdagskveld og Sten Danica fra Frederikshavn til Gøteborg på lørdag ettermiddag og kjørt de de tre timene hjem til Oslo. Dermed fikk vi en fin rundtur.

Vi hadde søkt oss fram til at det er to outlets i Frederikshavn og to i Hjørring, en halvtimes kjøretur unna. Første stopp var Dansk Outlet som ligger i Havnegade, rett ved der du kommer ut av gangtunellen som går fra kaien og inn til byen. Det ble dessverre raskt klart for oss at det ikke var dette vi var på jakt etter. Outleten hadde ikke sportsklær og ingenting til barn. I stedet bugnet det av klær til godt voksne og tilsynelatende mye i store størrelse. De hadde også en del dresser og blazere, men ikke i de kjente merkevarene. I hele tatt var det ikke mye merkevarer og danskene har tydeligvis også merker som er ukjente for oss nordmenn. Er du på utkikk etter basisplagg og plagg i store størrelser så finner du det her.

Over til Hjørring

Dermed bare det over til Hjørring som bare ligger en liten koselig kjøretur unna. Man kan også ta bussen til Hjørring som virkelig er en sjarmerende by. Her har Dansk Outlet også en avdeling. De har faktisk hele 23 outlets over hele Danmark, men da vi stakk hodet inn ble det klart at det var mer av det samme som i Frederikshavn og dermed ikke så aktuelt for oss.
På andre siden av veien har sportsbutikkjeden Sport 24 outlet. Datteren øynet håp! Butikken var stappfull av sportsutstyr og her er det mulig for sportsfolket å gjøre et godt kjøp. Spesielt hadde de mye fotballsko og fotballtøy. Eller var det mye av det meste, men kanskje mest av kjedens egne merkevarer. Trenger du fotballutstyr og basic treningsklær kan det anbefales med en stopp her. For oss ble fangsten svinaktig billige Hummel-sokker.
I Hjørring sentrum var det åpenbart sommersalg i de fleste butikkene så vi stakk innom alle sportsbutikker hvor datteren med stor glede handlet Hummel-klær med både 40 og 50% rabatt. Etterpå benyttet vi anledningen til å slentre nedover den trivelige gågaten med en rød pølse ‘med det hele’ i hånden mens vi kjente på hvor godt det var å være norsk i Danmark.

Videre til Aalborg

Fordelen med å ta Stena Saga til Danmark er at man kommer tidlig i land og får utnyttet dagen godt. Klokken var enda ikke tolv og vi hadde raidet tre outlets og flere sportsbutikker. Fra Hjørring er det ikke lange veien til stranden i Blokkhus eller Aalborg. Siden vi var i shoppingmodus valgte vi storbyen og det bar av gårde i 130 de 5 milene ned til Aalborg.
Vi siktet oss inn på gågaten hvor det var et yrende liv i sommerværet. Her kom vi forbi iskrembutikken Guf & Kugler hvor det var 10 meter kø ut av butikken. En ting er sikkert, ventetiden var verdt det! Kvalitetsis i sommervarmen, det blir ikke mer sommerstemning enn det.
Datteren strålte av lykke og var imponert over hvor hyggelig og flott Aarhus er. Aarhus har utviklet seg fra en litt harry by til å bli svært så sjarmerende med mange hyggelige butikker og godt utvalg av spisesteder. Det anbefales på det varmeste å bruke noen dager i Aarhus hvis du har anledningen.

På vei til Skagen

Tiden flyr som kjent når man har det hyggelig og utpå ettermiddagen var det på tide å finne ut hvor vi skulle tilbringe kvelden og natten. Vi hadde ikke lagt noen planer, men hadde tatt med telt, soveposer og liggeunderlag slik at vi kunne ligge hvor som helst. Vinden hadde løyet, det var sol og vi hadde ingen forpliktelser. Jeg er utrolig glad i Skagen og hadde svært lyst til å hvis fram byen og lyset. Dermed kjørte vi nordover igjen, mens doserte jeg over det berømte lyset og kunstnerne i Skagen. Datteren var litt under middels interessert og lyttet med et halvt øre. Rett nord for Frederikshavn ble vi også nødt til å stoppe innom Sport Outlet som ligger i det som ser ut som en gammel låve. Her bugnet det av sportsklær i alle merker og varianter. De har mye klær og uteklær til barn i barnehagealder, men også allværsjakker og sportstøy for voksne. Trenger du å oppdatere utetøy til barna og deg selv, kan det anbefales med en stopp her.

Magiske Skagen

Videre på vei opp til Skagen fikk datteren ansvaret for å finne en campingplass. Det er i alle fall tre å velge mellom, men vi valgte Grenen Camping som ligger rett utenfor Skagen på vei til Grenen, Danmarks nordligste punkt. Det er en særdeles hyggelig campingplass med rett ved stranden, topp fasiliteter og kort vei til Skagen.
Vi fikk opp teltet, leide sykler og syklet inn til gågaten hvor vi spiste pizza på uteserveringen på en av byens mange restauranter.

Etterpå syklet vi rundt i Skagen og datteren ble mer og mer fasinert av alle de søte små husene med de velstelte hagene og ikke minst det spesielle lyset som ble mer og mer markant utover kvelden. Hun ble rett og slett ganske så fasinert over Skagen og påpekte at sykling var kult i Danmark for her blir man ikke sliten! Det hjelper jo på at det er helt flatt, da. Faktisk ble hel kvelden tilbrakt på sykkelen og vi avsluttet med å gå opp til det gamle fyrtårnet. Her er det utsikt utover byen og bukten hvor man kan se alle skipene i horisonten. I skumringen ble lyset til ren magi og et sommerminne som garantert kommer til å sitte i en stund.

Når du er i Skagen anbefales det en tur innom Krages Konditori. Her bugner det av bakevarer, kaker og alt som er godt. Vi benyttet sjansen til å spise frokost her. I frokosten er morgenkake er inkludert, en fantastisk start på dagen!
Tiden var inne for å vende snuten hjem og vi tok Stena Danica over til Gøteborg. På den ca tre og en halv time lange turen over er det muligheter for å slappe av, spise og handle i både taxfree og den nye outleten. Her var det veldig mye merkevarer og godt utvalg, men kanskje mest til kvinner og barn. Vi fant ikke noe sportsklær, men det var stort utvalg og noe for enhver smak. Er du shoppingentusiast er den absolutt verd å få med seg.

Ta turen innom Sverige på vei hjem

Når du skal hjem fra Danmark i sommer kan det være greit å ta turen gjennom Sverige. Gøteborg er en flott by og Liseberg er obligatorisk stopp for barnefamilier. Veiene fra Gøteborg og til Oslo er veldig fine og har du anledning, tid og plass kan man jo alltids stoppe for litt harryhandling.
Det gjorde vi, siden vi allerede var i støtet!