- Davs! Selv om Danmark er veldig nære - så byr det lille landet mellom oss og resten av Europa, på opplevelser vi aldri får her hjemme på berget. Foto: visitdenmark.dk

Slik planlegger du kroferien i Danmark

Danmark | Ingen kommentarer

Sembo.no gir deg alt du trenger på et sted og åpner døren til en deilig dansk ferieopplevelse.

Kroene har en lang og tradisjonsrik historie i Danmark, og eierne legger gjerne hele sin sjel i å skape de opplevelsene for gjestene. Dermed byr kroene på en unik ferieopplevelse, med fantastisk mat og avslappede omgivelser for både store og små.

Stena Saga fra Oslo til Frederikshavn er et flott utgangspunkt for en kroferie.

– Sett dere inn i bilen i Frederikshavn klar for opplevelser. Avstandene er aldri store i Danmark, så du kommer langt på bare et par timer, sier Aud J. Bengtsson i Sembo.no.

humlebakkor_vd-960x480_c

Planlegg ferien med Sembo.no

Sembo.no er turarrangøren som lar deg sette sammen din egen feriepakke. Du velger selv ut overnattingssteder, reisemåte og ferielengde.

Sembo har nemlig avtaler med kroer rundt i hele Danmark. Bestiller du overnatting og ferge med Stena Line samtidig, får du hele 20 prosent rabatt på fergebilletten.

Aud J. Bengtsson kommer med flere gode tips til deg som planlegger kroferie:

– Vær tidlig ute med å planlegge og bestille, for de beste stedene er veldig populære. Legg merke til at mange kroer ofte har gode tilbud. I sommersesongen kan du få tilbud om tre netter for prisen to, mens i høst- og vårsesongen får du tilbud om to netter for én. Det passer jo fint om du bare vil av gårde en kort tur uten å betale så mye.

Aud-Bengtsson1

Legg turen innom LEGOLAND®

LEGOLAND® er et selvsagt stopp for mange familier på Danmarksferie, og det finnes selvfølgelig også kroer som ligger nær parken:

– Det er faktisk ganske smart. Da kan dere være i LEGOLAND® på dagtid, og oppleve stemningen på kroa og spise god mat på kvelden, sier Aud J. Bengtsson.

Kroferie – tips til kroer på Jylland

Sembo.no har 22 kroer bare på Jylland, og Bengtsson trekker frem flere gode anbefalinger:

Bredal Kro

Denne kroen med historie helt tilbake til 1847, ligger kun en kort kjøretur fra LEGOLAND®. Du har også Givskud Zoo og den sjarmerende byen Vejle rett i nærheten.

Hotel Korning kro

Et godt stoppested på vei til Billund og LEGOLAND® er også Hotel Korning kro omtrent halvveis mellom Aarhus og Vejle ved byen Horsens. Dette var tidligere en kro uten overnatting, men gjestene hadde det ofte så hyggelig at de ikke ville gå hjem. Derfor ble det bygget 22 store og barnevennlige rom. I Horsens kan dere også besøke badelandet Aqua Forum.

Hotel Gjerrild kro

Denne koselige kroen ligger i Gjerrild nær Grenå helt øst på Jylland. Her kan dere nyte god mat utendørs, mens barna leker på lekeplassen. Det er også kort vei til Djurs Sommerland.

 

Legg opp til en rundtur

Mange ønsker å oppleve forskjellig steder i løpet av en kroferie, og det er fullt mulig. På den måten får dere sett mye av Danmark, og det er jo uansett snakk om korte avstander.

En slik tur krever litt planlegging, og da er Roadtrip-funksjonen på Sembo.no et godt verktøy. Her legger du inn stedene du vil besøke, samt fergeruter – og så får du servert en reiserute med kjøreanvisninger og forslag til overnattingssteder. Ikke minst får du mulighet til å bestille alle overnattinger og fergebilletter på et sted.

Planlegg turen med Sembo Roadtrip