Gåtur i AAlborg

Ta beina fatt i Aalborg

Danmark | Ingen kommentarer

Pub-til-pub, matvandring med guide, street art og bilfrie shoppinggater. Denne byen er best med gode såler.

Under én times kjøretur fra Frederikshavn finner du Danmarks fjerde største by. Vel på plass i Aalborg, er det best å la bilen stå. Byen er nemlig et eldorado for deg som er glad i å rusle, tusle, sprade, spasere og promenere. Her er fire tips som sliter ut sålene:

Aalborg Beerwalk

Du har kanskje vært på prøvesmaking av franske viner eller testet whisky lagret på eikefat? «Aalborg Beerwalk» slår et slag for den voksende danske ølkulturen, med mikrobryggerier og ulike typer ale i fokus.

For 125 danske kroner får du ett glass, seks ølbilletter og et kart for å finne fram til de åtte deltagende pubene. Det er ikke mer enn noen hundre meter mellom dem, men det er fort gjort å gå seg fast underveis – heldigvis er det null problem å bruke flere billetter på ett og samme sted. Skål!

 

Matvandring med guide

Den beste måten å bli kjent i Aalborg på? Food Walk Aalborg arrangerer en 4-timers guidet vandring gjennom byen. Du får spise lokale spesialiteter på flere av Aalborgs beste restauranter, mens du lytter til fortellinger om byens rike historie. Garantert en mat- og kulturopplevelse helt utenom det vanlige.

PS: Det kan være lurt å ta denne turen før ølvandringen.

Aalbortg Gatekunst

Bilde: Norhainah C. Abdul Aziz

 

Aalborg Street Art

Ingenting representerer Aalborgs oppblomstring bedre enn gatekunsten du finner overalt i sentrum. Gammel, grå betong er fargelagt og utsmykket av danske og internasjonale kunstnere som El Mac og Morten Andersen – og en hel haug unge, fremadstormende aalborgere.

Sjekk ut hashtaggen #streetartaalborg på Instagram før du drar, og favorittmarkér dette kartet. Din neste store opplevelse venter på deg rett rundt gatehjørnet.

Shopping i sentrum

Magen er mettet og ganen er lesket – det er på høy tid å gjøre det du egentlig kom hit for. Aalborg er et shoppingmekka, med en god miks av motebutikker og store varehus. Ta utgangspunkt i de koselige gågatene Bispensgade og Algade – men sett av tid til noen avstikkere til sidegatene hvor kunsthåndverkerne og spesialforretningene holder til.

På Nytorv, noen hundre meter lenger bort, finner du kjøpesenteret Friis med over 50 butikker. God fornøyelse!

Tags: ,