The Reef Frederikshavn Stena Saga

Bli en «supermamma» – her er oppskriften!

Danmark | Ingen kommentarer

Hvor utrolig deilig er det ikke å føle seg som verdens kuleste forelder en gang i blant? Etter et døgn på Scandic The Reef i Frederikshavn er du garantert tittelen verdig.

Vi som er foreldre vet så alt for godt hvor ofte det er nødvendig å si «nei» eller «det passer ikke nå». Og akkurat derfor er det så veldig deilig å ta noen «ja»-dager innimellom.

Og det trenger ikke koste all verden. Det trenger ikke ta så mye tid. Jeg tok med meg gutta mine på The Reef i Frederikshavn og sa «ja» en hel dag – og jeg høster superlativer lenge etterpå!

Scandic The Reef Stena Saga badeglede

Her er oppskriften

  • Oslo – Frederikshavn: Stena Saga og Barnas Båt i skoleferien (ellers i året funker det også)
  • Frokost på Scandic The Reef med mengder av vannmelon, pannekaker med syltetøy og dansk sjokoladepålegg som ser ut som tynne sjokoladeplater
  • En formiddag i et eventyrlig badeanlegg med lyden av tropisk torden og fuglesang på The Reef
  • En rusletur i gågaten i Frederikshavn; lek med såpebobler kjøpt på BR Leker og røde pølser på en benk
  • En ettermiddag med mer bading og ti runder i den elleville sklia Waterslide
  • Middag i badetøy ved bassengkanten – servert med regnbue-slush som drikke til
  • Sanger om sjørøvere i heisen på vei opp til piratrommet på hotellet
  • Eventyr på senga lest fra en av bøkene plukket fra piratbiblioteket
  • En god natts søvn under et palmetre og med en skummel sjørøver som vakt
  • Frederikshavn – Oslo: Stena Saga med aktiviteter, popkorn, is og god mat hele veien hjem

 

the_reef_stena_saga_5

The Reef i Frederikshavn – ikke et helt vanlig hotell

Hotellet ligger perfekt plassert når du kommer med Stena Saga til Frederikshavn – kun få minutter å rusle. Barna ble tatt imot som små pirater og utstyrt med hver sin sjørøverhatt allerede i resepsjonen. Allerede her fikk jeg tittelen “supermamma”.

– Dette er som en drøm. Er vi på en øde øy? Jeg tror jeg er aldri skal slutte å være pirat, sukket lillebror og tok storebror i hånden på vei inn i palmeheisen ved siden av akvariet.

– Heisen er en jungel – og der svømmer magiske fisker. Mamma, skal vi virkelig være her? svarte storebror og stemte i et jungelhyl på vei opp i fjerde etasje.

Da vi åpnet døren til sjørøverrommet var stemningen elektrisk.

– Mamma, vi elsker deg!

Sukk. Alle hverdagskonflikter var glemt akkurat da. Vi var på en karibisk øy i Frederikshavn – og jeg var verdens vakreste, snilleste, kuleste havfrue – og i den bobla hadde jeg tenkt til å være en stund.

Møtet med Bamboo Jack

Først var han litt skummel. Så skjønte vi at det var lurt å være på lag med piraten som voktet sengene og skattkista (som forøvrig var utstyrt med en Nintendo Wii). Han sto nemlig også og ventet på oss utenfor garderoben ved badeanlegget og forklarte at de som ikke vasket seg skikkelig og dusjet før de gikk i bassenget, måtte “gå planken” og bli hai-mat.

The Reef Bamboo Jack

Bamboo Jack er en vaskeekte, gammel sjørøverkaptein, og selv om han døde for mer enn 300 år siden, kan man fortsatt treffe ham på “øya” The Reef.

Det er knyttet mange historier til både øya og kapteinen Bamboo Jack. Det sies at her har døgnet har bare fire timer, og at det lumske revet som omgir The Reef, har ført til hundrevis av skipbrudd, og nesten ingen har klart å ta seg helt fram til øya på egen hånd …

Barna lyttet med respekt og spenning til alle historiene. Du finner dem alle sammen her

For å bli fortrolig med sjørøverkapteinen brukte vi et velkjent triks: Fargestifter. En liten genistrek fra hotellets side er nemlig en egen velutstyrt tegnestasjon!

the_reef_stena_saga_6

Karibia i Frederikshavn

Skrikene fra en flokk papegøyer trengte gjennom den fuktige luften. Vann sildret langs fjellsidene, og foran oss lå en labyrint av grotter og sjøer. Var det lyden av sjørøvere eller kjentfolk som trengte gjennom lyden fra fossen?

Plutselig tordnet det og et voldsomt regnskyll kom over oss. Gutta gjemte seg bak kanonene i sjørøverskuta da bølgene raste på dypet i Thunder Bay.

the_reef_stena_saga_4

Timene gikk. Det glimtet fra rubiner og smaragder i en grotte. I en lagune blinket stjernene over oss. Vi lot oss fortrylle og forføre inn i en verden der alt handlet om å fortelle eventyr, være sammen, leke, bade og le.

Bare føtter tasset over en hengebro – og så oppdaget gutta veien inn til øyas indre hemmeligheter – og til en “supermammas” svake punkt. Jeg så litt større barn kaste seg utfor den 80 meter lange sklia gjennom et vannrør for så å bli kastet ut igjen i en hemmelig grotte … Våget jeg? Var gutta store nok?

– Mamma? Du skulle si “ja” til alt?

I en dobbel badering, med én gutt på fanget og én ved siden av meg, kastet vi oss ut i det. Frykten tok et grep om ansvarsfølelsen et øyeblikk – da alt ble svart rundt oss – og alt jeg kjente masse vann og de våte kroppene til det kjæreste jeg eier …

Men i det vi traff bassenget med et plask, hørte jeg ikke mine egne tanker for euforiske gledeshyl som unisont skrek: En gang til! En gang til!

Litt Danmark på kjøpet

the_reef_stena_saga_7

Det var ikke lett å virkelighetsorientere gutta og fortelle dem at vi faktisk var i Danmark – men et par røde pølser i gågata gjorde jobben.

Frederikshavn er faktisk en veldig hyggelig by. Det er lett å finne frem, god stemning og butikker både for voksne og barn. Men på denne turen skulle mammas behov settes litt til side.  Jeg hadde jo lyst til å beholde tittelen så lenge som mulig …

Karibia + Danmark = lykkelige gutter

– Mamma, kan du være “supermamma” for alltid? Kan vi lage en sånn bade-øy hjemme, bade hver dag og ha fuglekvitter og en foss på rommet og synge sjørøversanger mens vi spiser røde pølser og aldri mer gå i barnehagen? Husk at du skulle jo si “ja” til alt idag?

Noen ganger kan det lønne seg å ikke svare – men bare dele ut store “supermamma”-klemmer.

Vil du prøve oppskriften? 

the_reef_stena_saga_2

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.