Glenholm Vingård

Vinreise til Danmark

Danmark | Ingen kommentarer

At danskene er gode til å brygge øl vet vi, men det mange ikke vet er at de også lager fantastiske viner. Jeg besøkte Glenholm Vingård som ligger i naturskjønne omgivelser ved Limfjorden, ca. 1,5 times biltur fra Frederikshavn.

Den sjarmerende vingården drives av to familiegenerasjoner som brenner for gode viner. Produksjonen er organisk og helt uten tilsetningsstoffer og kjemikalier. At den i tillegg foregår for hånd, gjør vinene spesielt eksklusive for den vininteresserte.

Vingården

vingaard

Glenholms vingård ble startet i 1988 av en mann med stor interesse for vinranker. Helt tilfeldig slo han seg ned ved Limfjorden der jorden viste seg å være perfekt for dyrking av vindruer. Fem år etter ble de første tjue vinplantene plantet, og grunnlaget for en livslang interesse for vinplanter og vin var lagt. I dag består gården av hele 2,5 hektar plantet jord og en produksjonskapasitet på 7000 flasker i året.

Fra juni til august kan du besøke gården, se hvordan vinproduksjonen foregår og selvfølgelig prøvesmake og kjøpe med deg vin for ca. en 200-lapp per flaske. De mest populære vinene er de røde, som egner seg godt for lagring. Hvitvinene og de musserende kan nytes med det samme. Jeg kjøpte én slik og to som vil bli bedre ved langvarig lagring.

Du kan også kjøpe lunch eller snacks på vingården, som kan nytes i fine omgivelser blant vinrankene. Grupper på 15 personer eller flere kan besøke vingården året rundt etter nærmere avtale med gårdseierne.

Hotell og feriehus nær vingården

vingaard

Vingården ligger drøyt fire mil sør for Aalborg. Bo på noen av våre hotell i Aalborg, på en typisk dansk Kro, for eksempel Hvalpsund Færgekro like i nærheten, eller ta med hele familien til feriebyen Dayz Rønbjerg med tropisk badeland, lekeland og massevis av morsomme sportsaktiviteter.