Snart forvandles Stena Saga igjen til barnas båt

Om bord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg sommerferietid igjen, og zotpiratene planlegger nye tokt og en splitter ny forestilling. Tryllekunstner Erling Solland har nye triks i ermet, og alle om bord gleder seg til å ta imot elleville små. Vi var med på Barnas Båt i fjor. Her er historien til guttene Leo og Kaspian: 

Det danner seg en kø av små og litt større gutter og jenter under sjørøverflagg og vaktsomme papegøyer. Stena Saga fylles av små pirater klare for et døgn om bord i Barnas Båt.

– En zotpirat er havets skrekk. En zotpirat er tøffest på dekk. Zot-zot-zot pirat! Zot-zot-zot pirat! nynner noen som har vært her før.

– Er jeg tøff nå? Leo på 4 år har fått på seg piratmundur og tar storebror i hånden. De skal møte Zita og zotpiratene for første gang.

Barnas båt – et døgn på barnas premisser

Noen voksne fikk med seg at Oslofjorden viste seg fra sin alle vakreste side da Stena Saga snudde akterenden mot operahuset og satt kurs mot Skagerak. Noen foreldre fikk kanskje med seg at båten åpnet sine fasiliteter med spa, gode restauranter og en veldrevet tax-free-butikk med godt utvalg av det meste.

De største barna fikk med seg Erling Sollands magiske aften der den brilliante tryllekunstneren fikk stoler til å fly og sin gode venninne Rebecca til å sveve.

Men Kaspian, Leo og resten av piratgjengen med skonummer under 30, er derimot hyperfokusert på det eneste som er viktig akkurat nå: Hva er første post på pirat-programmet i morgen tidlig.

Natten faller over Stena Saga. Det er sent for små pirater, og litt vanskelig å holde stø kurs når bølgene slår mot skroget.

– Det er ikke farlig. Piratene passer på oss, hvisker en liten sjørøverjente på vei til lugar 6062 med en mamma og en bamse på slep.

piratkiosken-kaspian-960x480_c

Piratfrokost

Både Kaspian og Leo møter opp med klart blikk til frokostbuffeen. Det er selvfølgelig piratbuffet om bord, for ekte pirater skal ha pannekaker, pølser og egg.

– I dag gleder jeg meg til alt. Jeg skal lære å trylle! Men først må jeg ha mat, sier Kaspian og går ivrig løs på pannekakene.

Leo har fått skjeggstubber siden i går og rusler rundt i frokostsalen. Han tester balansen fra et ben til et annet, i det en gjeng barn flokker seg sammen ved de enorme vinduene ut mot en kaia i Frederikshavn. Stena Saga la til kai klokka 0715 i morges, og to timer senere er vi på vei ut på bølgene igjen.

– Seeee! Pirajaer! Det er pirajaer! roper en mellomstor pirat fra Oslo øst og peker på en dansk måkefamilie. En gjeng gutter og jenter som ikke kjente hverandre i går, stimler sammen og skuer ut mot Danmark. Men plutselig er de på farten igjen. Det skjer noe på dekk 8.

Trylling, sang, dans og ekte piratshow

– Nå skal jeg lære dere et triks som dere kan lure mamma og pappa med i kveld. Voksne glemmer så fort likevel. Følg med nå!

trylleshow-960x480_c

Erling Solland engasjerer gjengen som har samlet seg rundt scenen. Han er spennende nok for de største, og rar nok for de minste. Leo trollbindes av stemningen i rommet, men Kaspian følger intenst med, for han har faktisk planer om å plukke opp noen kunster.

Når trylleskolen er over, åpner Rebecca danseskolen for alle som har rytmer i rumpa. De som har mer lyst til å synge inviteres til sangstund med skipets trubadur og sjørøverprinsessen.

– Nå må vi faktisk ha litt mat!
Det er en pappa som forsøker å samle troppene.
– Hva sier dere til barnas piratbuffet?

Når kropper er mette, bærer det inn i teatersalen – til et forrykende show med Zita og zotpiratene. Småpiratene sitter som tente lanterner på gulvet tett på scenen. Selv foreldre ser ut til å lene seg fremover når Zita og Texas rocker på scenen og får alle barna i salen til å peke på skurken.

Takk for nå Zotpirater og Stena Saga

Reisen er over. Kofferter pakkes. Små pirater er litt slitne. Siste trylleshow ble tatt imot med intens applaus fra barnehender.

Kaspian kommer hoppende nedover trappa med en tryllestav i hånden.

– Se, jeg har lært meg et triks!

Han kaster tryllestaven rundt og på magisk vis blir den hengende under hånden hans. Han gliser. Det siste døgnet har svart til alle forventninger. Og noen til.
Båten legger til kai i Oslo. Kaspian har tryllet av seg piratutstyret for denne gang. Mammaen til Leo har tørket bort noen svette skjeggstubber.

Men både mammaer og pappaer, tanter og bestefedre smiler så bredt, at om noen småpirater virkelig har lært noen triks det siste døgnet, så er det akkurat nå det lønner seg å foreslå en tur til med Barnas båt og Stena Saga.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.