Mercy ships

Det var som et mirakel når sykehusskipet kom

Om bord | Ingen kommentarer

Jocelin fra Madagaskar var bare 12 år gammel, men han var full av frykt og bekymring. Svulsten på halsen hans vokste seg større og større. Han gikk med skjerf for å prøve å gjemme svulsten og han ble flau over at vennene kunne se den.

Faren hans, Jean Paul, hadde ingen steder han kunne gå for å få hjelp til sin sønn. De lokale legene foreslo en operasjon, men som bonde med veldig begrensende midler, hadde han ingen forhåpninger om å kunne få råd til en slik operasjon.

Så fikk Jean Paul beskjeden som hørtes ut som et mirakel: Et sykehusskip hadde lagt til ved kysten og de tilbød gratis operasjoner. Han tok Jocelin med til skipet og fant ut, at de faktisk kunne hjelpe han og fjerne svulsten – helt gratis!

Jean Paul ble overveldet av legenes vennlighet og så måpende på deres avanserte utstyr. Han fortalte mannskapet at han aldri hadde opplevd fremmede som viste så mye kjærlighet.

 

Den dagen Jocelin skulle opereres, ventet han tålmodig på sin tur. Noen timer senere var han svulstfri. Da sykepleierne kom tilbake fra operasjonen med Jocelin, var Jean Paul helt stum av lykke. Hans sønn svulst var borte! Frykten de begge hadde følt så lenge, var endelig borte.

“Vi hadde mistet alt håp” sa Jean Paul til mannskapet om bord på Africa Mercy. “Dere ga oss håpet tilbake.  Jeg er så utrolig glad for resultatet. Tusen takk for hjelpen og god tur framover”.

Og reisen forsetter! Hos Stena Line er vi veldig stolte av å være partnere med Mercy Ships! Vi prøver å gjøre vårt for å støtte deres livsviktige og livsforandrende arbeid, ved å lage støttekampanjer og oppfordre våre ansatte til å melde seg som frivillige og spre budskapet om det viktige arbeidet til Mercy Ships!

Vi vil takke alle dere som har vært med å støtte Mercy Ships med donasjoner under kaffekampanjen vi har hatt om bord! Deres bidrag er med på å sende hjelp og lykke videre til fjerne kyster!