En dag på Stena Sagas spa-avdeling

Om bord | Ingen kommentarer

Edit 01.01.19: 7. mars 2019 stenges Nordic Spa for ombygging. Vi beklager ulempene det medfører.  

Pure Nordic spa på Stena Saga har tidligere blitt kåret til “Norges beste spa” hos Reiseguiden.no, men hva kan man egentlig gjøre på Stena Sagas populære spa-avdeling? Vi har tatt noen turer, og laget en uformell guide til hva du bør sjekke ut om du vil ta en spa-tur.

Ved ankomst

Når man kommer til spaet får man utdelt håndkle og badekåpe. Dette er til låns, men man kan kjøpe morgenkåpe og tøfler om man ønsker dette. En i følget vårt hadde glemt badetøy, og fikk heldigvis kjøpt seg en enkel sort badedrakt i skranken. Deretter er det inn i garderoben der man kan skifte og ta en dusj. Såpe finnes i dusjene, men om man ønsker noe mer fancy kan man ha med selv, eller kjøpe ved inngangen.

 

Hvor begynner vi?

Spa-avdelingen er stor, og det kan være vanskelig å vite hva man skal velge. Det største bassenget kan være et godt alternativ, der det er ganske lyst til å være spa, med oppvarmet- og opplyst vann.

 

En kald opplevelse om man ønsker

Ønsker man å kjøle seg ned litt før man går over på neste varme basseng finnes det både is-skåler, og en kald-kulp for de aller tøffeste i følget. Super-enkel forskning på én vennegjeng har vist at ca 2 av 5 tør å teste kald-bassenget.

 

Høydepunkt: Boblebad på dekk

Er man heldig med været (eller kanskje til og med om man er uheldig med været?) er boblebadet på dekk et “must”! Her kan man sitte og nyte den friske sjøluften, mens man sitter trygt og godt i det oppvarmede vannet. Og for en utsikt man har når man sitter her!

 

Forfriskninger i varmstolene

Turen over dekk fra boblebadet kan være en frisk affære, så her kan det være deilig å ta seg en tur i tørr- eller steambadstuen før man setter seg ned og nyter utsikten over en kald brus, eller noe annet leskende, i varmestolene helt i front.

 

“De fire årstider”

Er man litt eventyrlysten kan man ta seg en tur i opplevelsesdusjene som speiler de fire årstider; Vår, sommer, høst og vinter. Her får man vann og lukt etter hver av de nordiske årstidene. Fra en varm sommer med litt regn, til litt piskende yr på høsten. Selv om man slipper en “helnorsk” vinter med snø, kan vinter-knappen være ganske frisk!

 

Bli med inn i grotten

I tillegg til små bekker langs med veggene der man kan vasse over avrundede stener, kan man ta en tur i grotten som er opplyst med små LED-stjerner i taket. Eller kanskje vil du bare stå og nyte utsikten litt til? Du trenger selvsagt ikke fylle all tiden på spaet med aktivitet. Først og fremst er det et herlig sted å slappe litt av.

 

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.

Tags: ,