Julegavene finner du om bord

Om bord | Ingen kommentarer

Hva sier du til å gjøre unna julehandelen i løpet av 24 timer? Vi har samlet noen julegavehjelpere for å hjelpe deg.

Hvert år kommer begynnelsen av desember like overraskende som første snøfall i hovedstaden. Og innen du har vaska golvet, børi’ ved og sett opp fuggelband, er det på tide å være ferdig med julegavene.

Mannskapet på Stena Line Saga er i full julestemning, og de hjelper deg mer enn gjerne med juleforberedelsene. For å gjøre julegaveshoppingen enklere har de laget en liste med sine julegavetips til årets innkjøp.

Mer informasjon om de ulike varene finner du i Stena Saga sin julekatalog.

Julegavehjelperne Lisbeth Abrahamsen, Anna Nettinger og produktkoordinator Jon Pighaug, har jobbet mange år i Stena Line.

– Det som er fint med å handle på båten er at du kan spare opptil 70 prosent, sier Jon Pighaug, og får medhold fra kollegaene.
– Du kan egentlig handle alt til familien her, og du får mye til en veldig god pris.

Selv har han handlet julegaver på båten både til familie og venner, og sist ble det en klokke fra Lambretta til hans kjære.
– En klokke er ikke bare en klokke lenger, det er jo også et smykke.

Hjelpernes gavetips til han

 • Et gavesett fra Hugo Boss the Scent. Dette er en frisk herreduft som passer til de aller fleste. Kommer med dusjgele og deodorant.
 • Et armbåndsur i skinn fra Lambretta Watch. Velg mellom lenke og reim i mange forskjellige farger.
 • Et gavesett fra Happy Socks med fire sokkepar i stilige farger og design. Passer perfekt til en som er glad i farger, eller bare ønsker å krydre et fargeløst antrekk.

til_ham

Hjelpernes gavetips til henne

Lisbeth Abrahamsen jobber i parfymeavdelingen. Det er mange dufter å velge mellom, og ikke så lett å vite hva som slår an, men det finnes faktisk enkle løsninger som garantert blir en suksess ifølge Abrahamsen:
– Velg Chanel N°5. Dette er en duft som passer for alle. Unge som gamle.
– På Stena Saga er det enkelt å handle vellykkede kone-gaver, smiler kollegaen Anna Nettinger.

 • Parfymen Chanel Chance.
 • Et smykke fra Edblad®. Hva med for eksempel et gullbelagt smykke i børstet stål?
 • Biotherm Oil Therapy bodylotion. En fantastisk krem mot tørr vinterhud som gir en silkemyk følelse.

til_henne

Hjelpernes gavetips til barna

På båten finner du mengder av gaver til de aller yngste. Du kan velge i alt fra leker og kostymer, til bamser og selvfølgelig mengder med godteri.

Anna Nettinger forteller at kjolen til Elsa fra Disney-filmen Frost er blitt spesielt populær.
–  Vi har noen småprinsesser om bord, ja. Det er etter hvert blitt ganske mange av dem faktisk, ler hun.

Gaver til de yngste barna:

 • Lego Watch Kids Watch er en fin førstegangsklokke til både jenter og gutter. Finnes i forskjellig design og spreke farger.
 • Effekter fra filmen Frost. Blant annet kjole, sko og tegnebrettet Frozen Magnetic Board.
 • Et Kvitson Escape 5 Kommer med SD-kort (8MB).

yngste_barna

Gaver til de eldste barna:

 • Gavesettet Marc Jacobs Daisy Dream. Dette er et godt parfymevalg som passer både til unge jenter og damer. Kommer med dusjgele og bodylotion.
 • Parfymen Jean Paul Gaultier er et smart valg på duftfronten. Dette er en duft som aldri går av moten, og passer spesielt godt til unge menn.
 • Gavesettet The Body Shop Mixed Shower Gel er en fin, liten gavepakke med fire forskjellige dusjsåper i praktisk størrelse. Kombiner gjerne med gavesettet The Body Shop Hand Cream Trio Fruity.

Gavene som aldri slår feil

Anna Nettinger har hjulpet mange gjester med å finne julegaver, og det er spesielt én type gave som stadig går igjen.
– Det er veldig populært med ferdige gavesett. Store som små. De selger vi mye av til jul. Det kan være alt fra parfyme- og hudpleiesett, til pakker med mascara, lipgloss, leppestifter og deodoranter, sier hun og holder opp en stor ekse med et hudpleiersett i flott innpakning.

Gavetipset til den spreke:

 • En Kitsound Altitude Tracker. Dette er et aktivitetsarmbånd som hjelper til med å holde deg aktiv og sunn. Armbåndet er vanntett og måler søvnkvalitet. Tips: Som medlem i Stena Line Extra får du den rimeligere.
 • Øreplugger fra Kitsound. Disse er vanntett og kommer i en praktisk bæreveske. Passer for alle som er glad i å bevege seg med musikk på øret.

Gavetipset til den som er mest glad i noe godt:

 • Anton Berg Luxury Gold – marsipan av ypperste klasse.
 • Maltesers, M&Ms eller kanskje en XXL Bag Twist? Taxfree-en på båten har et solid utvalg av store poser med julegodt.

Spar penger – gjør et ekstra kupp

– Hvis du skal på båten denne julen vil det lønne seg å bli medlem av «Stena Line Extra», hvis du ikke allerede er det da, påpeker Anna Nettinger.

Stena Line Extra er skipets egen kundeklubb som blant gir eksklusive medlemstilbud, gaver og poeng når du handler på båten. Fra 19.–22. november i år får du også dobbelt opp med poeng.
– Benytt anledningen til å handle gaver, godteri og det du trenger til julen. Jo mer du kjøper, jo mer får du, avslutter Nettinger.

Hjelp om du trenger det

Uansett om du er tidlig eller sent ute med julegavehandelen – besetningen på Stena Line Saga er mer enn glade for å hjelpe deg.

– Og i tilfelle du er en av dem som er sent ute: Den siste båten går fra Norge 22. desember. Handler du julegavene på båten, vil du være tilbake lille julaften med alt klappet og klart, smiler julegavehjelperne og ønsker alle velkommen om bord.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.