Polens riviera – perfekt for barnefamilier

Polen | Ingen kommentarer

For to år siden reiste jeg på min første tur til Polen og gikk fra skeptiker til fantast.

Det samme gjelder for alle jeg har tatt med meg hit siden den gang. Grunnene er: God mat, bra service, utrolige fine plasser og vakker natur.

Fra fordom til forelskelse

Bildene jeg hadde i hodet av Polen før min første reise dit var grått, trist og ganske kjedelig. Jeg innså ganske raskt at mitt bilde stemte dårlig med virkeligheten.

Jeg oppdaget den gamle, vakre hansabyen Gdansk med restauranter i verdensklasse, stilige barer, mikrobryggerier og koselige kafeer, samt det flotte kur-stedet og heftige partybyen Sopot med sine vakre hoteller, spa-anlegg og flotte strender.

Nå har jeg vært i Polen flere ganger og oppdaget det virkelige Polen på nært hold; Mitt Polen bortenfor fordommene.

Reiseopplegg: Polens riviera

Snart skal jeg ta med meg noen venner med barn til Polens riviera, og her finner du hele reiseopplegget.

ExperymentMeraSpaPirenSopot-840x222

I løpet av den første dagen vil vi besøke det spennende vitenskapssenteret Experyment, lage og spise mat sammen med barna på Tłusta Kaczka (Den fete anden), samt bade og kose oss på familievennlige Mera Spa som også vil være vårt hjem under reisen.

Om kvelden reiser vi til Sopot sentrum for å gå rundt i Monte Cassino-gaten og se det berømte trepiren, Molo, før det er på tide med middag på én av Sopots mange restauranter. Her finnes internasjonale kjøkken i skjønn forening med lokal mat. Både godt og rimelig.

Så reiser vi videre til Gdansk for litt sightseeing. Vi må besøke godteributikken som lager godteriet selv, cupcakekaféen, spennende marked og mer. Vi spiser lunsj på en av byens trivelige restauranter, og deretter er det tid for en utflukt til PGE Arena som ble bygget for fotball-EM i 2012.

Her finner vi Fun Arena med mange forskjellige aktiviteter. Alt fra gokart og taubane til trampoliner og «escape rooms» – et detektivspill der man skal løse gåter på tid ved hjelp av ledetråder.

Nå er det tid for middag, og vi drar tilbake til Sopot og den flotte restauranten, baren (med egen Moët-avdeling!), kunstgalleriet og hotellet Zatoka Sztuki rett ved stranden. I tillegg til alt dette har de også en flott lekeplass som barna liker godt.

GdanskMotlawaFik_Riviera-840x222

På vei tilbake til Stena Line, svinger vi innom Nord-Polens største kjøpesenter. Ettersom vi allerede er i Polen, må vi jo utforske shoppingtilbudet som er både ra og billig. Selv foretrekker jeg de lokale butikkene, slik som Mohito.  Det er alltid gøy å finne noe som vi ikke har hjemme. Centrum Riviera er helt nytt. Med sine 250 butikker, trivelige kaffebarer, restauranter og lekerom er dette Nord-Polens største kjøpesenter. Ja, det er faktisk også større enn Norges største kjøpesenter.

Etter denne fullpakkede helgen venter en avslappet reise hjem til med Stena Line, og vi vil nok sove godt ombord!