Høsttur til tyske vingårder

Tyskland | Ingen kommentarer

Høsten markerer startskuddet for alle vinfestivalene rundt omkring i Tyskland. Ta en miniferie til et av vindistriktene. Sykle rundt i ditt eget tempo, vær sammen, nyt naturen og opplev en festival. Her er våre tips til vinturer i Tyskland.

1. Moseldalen

Området er et populært reisemål om høsten – i prinsippet er det mulig å besøke minst én vinfestival her hver helg fra slutten av august til midten av november.

I vindistriktet Moseldalen dreier deg seg hovedsakelig om hvite viner. De dominerende druesortene er Riesling og Müller-Thurgau. Moseldalen består av vinmarker så langt øyet rekker, og området inviterer til gode smaksopplevelser.

Hver by med respekt for seg selv har sin egen vinfestival. Selv byer med bare noen få hundre innbyggere, trår til og arrangerer festivaler for flere tusen besøkende. Selv om det er vinen som står i sentrum, betyr vinfestival også god mat, god stemning og masse dans og underholdning.

Borgen Eltz

Den mektige og litt eventyrlige borgen Eltz ligger litt avsides til i vakre omgivelser. Borgen har tilhørt familien Eltz i over 800 år, og den første helgen i september hvert år arrangeres vinfestivalen Bernkastel-Kues. Festivalen er en stor opplevelse som vinelskere er nødt til å få med seg. Se vindronningen bli kronet, delta i den tradisjonelle vinparaden, opplev fyrverkeriene og mye mer!

collage_1_vingaarder

2. Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz står for 70 prosent av Tysklands vinproduksjon og regnes som nummer én i landet. Blant maleriske byer og enorme vinmarker, kan du oppleve vinsorter som pirrer hele smaksregisteret; Riesling, Spätburgunder, Pinot Noir, Dornfelder og mange flere.

Ta en høsttur til området og tilbring gjerne natten på en av de hyggelige gårdene der du kan føle roen og nyte god mat og vin. Her finner du dessuten en rekke ulike arrangementer med vinen i sentrum – la deg forføre av smake og atmosfære i magiske Rheinland-Pfalz …

Sykle eller gå i området

Rheinland-Pfalz har rundt 7000 kilometer sykkelveier langs elvene Rhinen, Mosel, Ahr og Nahe. Her kan du sykle i et romantisk vinlandskap og i vakre fjellområder. Foretrekker du heller å ferdes til fots, finner du de flotte turstiene Pfälzer Prädikatsfernwegen, RheinBurgenWeg og Lahnwanderweg. Det er enkelt å finne frem i området, og det finnes en mengde stoppesteder for å nyte lokalprodusert vin.

3. Rheingau

Ved Taunusfjellene i skråningen ned mot Rhinen finner du regionen Rheingau. Det skrånende terrenget gjør stedet nærmest perfekt for vindyrking. Her er den velkjente rieslingdruen mest utbredt, men du finner også den blå druen spätburgunder, som er vanskelig å dyrke og gir en lysere type rødvin. Med sin friskhet og utsøkte eleganse er rieslingvinen fra Rheingau en populær matvin.

collage_2_vingaarder

4. Rüdesheim

Med sine uendelige vingårder og bratte skifermurer innbyr det unike kulturlandskapet i Rüdesheim til spennende oppdagelsesferder.

Besøkende fra hele verden lar seg sjarmere av byens idylliske smug, middelalderslott og bindingsverkhus. Unn deg en tur på en av de hvite Rhinbåtene, besøk den kjente gaten Drosselgasse og smak på distriktets Riesling- og Spätburgunderviner.