Familie akvarium

Barnas favoritter i påsken

Danmark | Ingen kommentarer

Slik gjør du ferien begivenhetsrik og behagelig for alle – uten å bli sittende timevis i en overfylt bil. Det er nemlig behagelig kort mellom opplevelsene.

Kick start danmarksturen på Barnas båt og legg et perfekt grunnlag for en herlig familieferie med riktige mengder kos og kaos. Barna har nok med å rekke rebusløp, trylleshow, danseskole og sjørøverforestilling før ferga legger til kai. De voksne derimot, kan senke skuldrene og følge smilende med i bakgrunnen.

En praktisk og morsom ferieplan

Vel i havn er det ingen grunn til å stresse – her er fem av de fineste familieopplevelsene!

Kart Danmark

1. The Reef
Med base i Frederikshavn bor du bare et steinkast unna havnen. The Reef er både familiehotell og badeland og tilbyr karibiske vibber med deilig bølgeskvulp og musikk. Her er det bare å koble av til suset i palmebladene og nyte tropiske temperaturer året rundt. De voksne kan unne seg full avkobling i 32 graders vann, mens barna bader, klatrer og dykker etter skatter.

2. Ørnereservatet i Skagen
Etter en avslappende morgen ved bassengkanten på The Reef, kan dere ta halvtimesturen nordover i bil mot Ørnereservatet i Skagen, hvor dere kan se rovfugler på nært hold – på naturens premisser. Her er ingen bur, ingen billige triks eller påfunn som hører sirkuset til. Ørnene får være i sine naturlige omgivelser og kan boltre seg fritt i frisk sjøluft.

Ørn

Foto: Getty Images ©2017

3. Jesperhus
Som base for et par andre aktiviteter – hvorfor ikke flytte hele familien inn i en lekehytte for en dag eller to? Jesperhus ligger omlag to timer fra Frederikshavn og består av fullverdige feriehytter, perfekt integrert med velutstyrte lekeplasser. Etter at småen har brukt matheisen til å få middagen opp til hemsen sin, kravler han ut på klatrebroa, over i leketårnet, for så å rutsje derfra ned til slottet i sandkassa. Forøvrig lokker Jesperhus også med badeland, 4D-kino, Tarzansti og Zoo på området.

4. Randers Regnskov
Under en og en halv time østover fra Jesperhus, er det duket for en eksotisk rundtur i tropisk regnskog. Randers Regnskov er en uforglemmelig oppdagelsesferd for alle nysgjerrige – barn som voksne. Bedre forsmak få sommeren får du ikke.

Gul slange

Foto: Getty Images ©2017

5. Kattegatcenteret i Grena
Rett over to timer fra Jesterhus og bare én time fra Randers, finner dere Kattegatcenteret – akvariumet som er kåret til Nordens beste akvarium. Her kan du blant annet klappe rokker i et eget rørebasseng og oppleve haier som spiser rett fra dyrepassernes hender. I påskeferien (8.-17. april) lover akvariet Eggsepsjonelle opplevelser, konkurranser og aktiviteter for hele familien.

Uansett hvordan dere legger opp dagene, vil dere se at opplevelsene vil gi dere minner som varer i årevis. God tur og god påske!