Aarhus

Påske i Danmark

Danmark | Ingen kommentarer

Lei av minusgrader og snø? Bli med oss og nyt påskesolen i Danmark! Dette lille landet byr på mange muligheter – alt fra den vakre kysten, til pulserende storbyliv og ikke minst mengder av fornøyelser!

 

Storbyferie

En kort biltur fra Frederikshavn finner vi den spennende byen Aarhus.

Aarhus som er Danmarks nest største by ble kåret til Europeisk Kulturhovedstad i 2017. En sjarmerende storby som byr på mengder av spennende kultur og matopplevelser.

ARoS med sin imponerende samling og sin «Your Rainbow Panorama» er et opplevelsessenter for hele familien. Her finner du i tillegg en egen foodhall i øverste etasje med god mat og storslått utsikt!

Legg inn et besøk i Den gamle by, som er et levende museum. Den gamle by er som en tidsreise for hele familien. Her finner du bygninger fra 1500 – tallet og opplever livet slik det var i gamle dager.

Skulle dere bli sultne etter en lang dag med opplevelser finnes det et stort utvalg av spisesteder i Aarhus, alt fra matmarkeder til Michelin- Restauranter.Her kan du lese mer om matmarkedene i Aarhus!

I 2018 var det hele fire restauranter i Aarhus som fikk tildelt en Michelin-stjerne og det er ingen tvil om at det gastronomiske nivået er høyt i byen. Her finner du en oversikt over de fantastiske spisestedene.

Fornøyelsesparker

Vil dere bort fra storbyen, har Danmark masse annet å by på. Reiser dere med barn eller bare elsker spenning? Da er Danmark landet å reise til!

Nå i påsken åpner Legoland® dørene! Rekker dere ikke å reise i påsken, ta en langhelg eller miniferie til våren, for i april åpner både Djurs Sommerland og Fårup Sommerland!

Legoland® åpner sesongen lørdag 28. mars, her venter en verden full av moro! Polarland, The Haunted House og Atlantis By Sea Life™ er bare noe av det du kan oppleve!

Vi må heller ikke glemme at LEGO® House som har åpent hele året, byr på fire ulike opplevelsessoner med kreativ lek for både store og små. Husk å legge inn en matpause og nok tid til å leke!

Du kan lese mer om den unike attraksjonen her.

I Djurs sommerland kan dere oppleve Danmarks største berg – og dalbaner, et stort vannland og over 60 attraksjoner fordelt i åtte fantasifulle temaland.

Årets nyhet er Safaribussen og Jungle Rally! Vi får heller ikke glemme nyheten som kom i 2017, Dragekongen – Europas raskeste og lengste family suspended coaster! Med et rykk suser kjempen gjennom tempelet og stiger 30 meter til værs mens føttene dingler fritt i luften. Vi kan garantere sug i magen når dere plutselig dykker med 85 km/t gjennom den underjordiske hulen. Gled dere til 825 meter med fart, mystikk og magekilende vektløshet.

Nordens største sommerland åpner 2020-sesongen 2. mai.

Kun en times biltur fra Frederikshavn finner dere Fårup sommerland, en fornøyelsespark for hele familien.

Er du glad i fart og spenning kan du prøve Orkanen, den eneste berg – og dalbanen i Nord- Europa som kjører både under og over vann! Ta en tur i Hvirvelvinden – en skikkelig snurretur! For de minste i familien finner du spennende attraksjoner som mini – expressen, flaggermusen og rafting.

I tillegg har parken store lekeplasser, kanoer, båter, skytebane, trampoliner, safaribiler, hester og masse mer! Vi kan love at dette er moro for hele familien. Fårup åpner også 2020-sesongen 2. mai.

Badeland

Er dere klare for varmere strøk? Da anbefaler vi en tur til «Scandic The Reef» i Frederikshavn. Hotellet har et tropisk badeland, med palmesus, bølgeskvulp og 32 grader hele året. Her er det palmer, boblebad, utendørsbasseng og en 80 meter lang vannsklie.

I tillegg har hotellet flere spisesteder, lekerom og har ofte aktiviteter i skoleferiene.

Du kan lese mer om hotellet her og booke tur her

Vakre Skagen

Vi må heller ikke glemme at Skagen ligger en kort biltur Frederikshavn, perfekt for de som er glad i vakker natur og frisk luft.

Ta med dere turskoene og gå langs de endeløse strendene, nyt småbyidyllen, kos dere med danske bakervarer og opplev dansk hygge på et av de mange kafeene eller legg inn et museums-besøk. Mulighetene er mange, her kan du lese mer om alt Skagen har å by på.

Veien til Danmark

Frister det med en miniferie til Danmark, er et godt tips å starte ferien om bord Stena Saga. Med avreise hver kveld 19.30 fra Oslo kommer du raskt og behagelig over til Danmark med bilen.

I alle skoleferier er det Barnas Båt om bord, med aktiviteter for barna. Det finnes flere spisesteder og en taxfree- butikk som garantert kan fylle påskeegget ditt.